Barnvänligt · Budget · Pasta · Vegetariskt

Spaghetti med gröna bönor

pasta med gröna bönor

Det här är en pastarätt jag längtar till varje år. I syditalien kommer de gröna bönorna redan i juli, och som med så många andra grönsaker så serverar man dem givetvis i sällskap med pasta. Fast i Sverige passar nog den här rätten bättre nu, när bönorna mognar för fullt.

De har några särskilda, lokala bönor där nere. De är lite plattare, med mörklila stråk. Fagiolini pinti kallas de, dvs färgade bönor. Jag tycker de är godare än de vanliga, lite mustigare i smaken liksom. Men det är många som föredrar de vanliga, lite trindare,  gröna bönorna.

Eftersom detta räknas som sommarmat har man givetvis tomatsås till. Det går bra utan, men jag tycker att det blir strået vassare så.

Gör så här:

  • Koka tomatsåsen (man kan fuska genom att värma en burk med krossade tomater, men det är verkligen att fuska).
  • Koka spaghettin tills den blir al dente.
  • Koka samtidigt bönorna i lättsaltat vatten i en annan kastrull.
  • Häll av bönorna och pastan och blanda.
  • Lägg upp på tallrikar.
  • Häll över lite tomatsås.
  • Strö över riven parmesanost.

Servera med ett glas primitivovin. Buon appetito!

2 reaktioner till “Spaghetti med gröna bönor

Berätta vad du tycker!