De mognar för fullt nu, kaktusfikonen.
Jag tycker de är vansinnigt vackra. Goda är de också. Och bra för matsmältningen: kärnorna är en fiberkälla utan like.
Men de växer ju som bekant på kaktusar, så man får vara försiktig när man skalar dem.
Först skär man av kanterna. Sedan skär man ett snitt längs med fikonet. Därefter lossar man lite försiktigt på skalet så man får in en gaffel att hålla fast det med, och så fortsätter man skära tills allt skal är borta.
Behöver du mot förmodan hålla i ditt kaktusfikon, så ta en rejäl papperstuss som skydd. Taggarna är små och syns inte särskilt väl, men de känns…
Very interesting. I usually pass these by at the market due to the skin but you made it look easy.
GillaGilla
It is! Just be careful and take it easy the first time. 😀
GillaGilla
Om man lägger dom i en vatten hink så kan man ta bort alla små stickor lätt med ett par handskar. Problemet är ju att om man lägger ett kaktusfikon på en stol innan man tagit bort stickorna så kommer stickorna ligga kvar på stolen sedan och gräva sig in rumpan på nästa som sätter sig. Dom är små och osynliga och gör mkt ont!
http://iblandordochfoton.com/om-fichi-dindia-eller-ett-100-naturligt-larmsystem/
GillaGilla
Men varför i hela fridens da’r skulle man lägga dem på en stol? 😀 😀 😀
GillaGilla
Intressant, dock gillar jag inte fikon 😦
GillaGilla
Fast det här är långt ifrån vanliga fikon, de är faktiskt inte släkt alls! Våga prova. 😀
GillaGilla
Jag brukar alltid låtsas som att jag inte har en aning om hur man ska skära dem och så ger maken mig en lektion medan han fixar alla. Works like a charm! 🙂
GillaGillad av 1 person
Smart! 😀
GillaGilla