Buffet · Jul · Tapas och smårätter

Glöggkalas med bonusrecept

Vi hade glöggmottagning här hemma häromkvällen. Vi var inte så  många, men det blev jättelyckat! Italienarna vågade sig på både ägghalvorna, tantröra, laxsnittarna och saffransbiscotti. Fast det där med saffranet var visst lite ovant. Glöggen slank ner fasligt snabbt.

Jag hade lagat mat halva dagen, för jag är en sån där som gillar att bjuda på hemlagat. Då får det bli några få, men vällagade saker, snarare än massor med färdiga köperätter. Jag hoppade till exempel över köttbullarna, eftersom jag inte hade tid. Som ni ser på bilderna, så gick det åt. Gästerna stannade länge, och barnen kom inte i säng förrän efter kl tio.

Bonusrecept på Snittarna Som Räddar Juldrinken:

  • 100 gram lax, rökt eller gravad
  • En klick gravlaxsås
  • Bröd eller kex att lägga det på

Så här gör man:

  • Skär laxen i små bitar. Om det är rökt lax kan det vara idé att marinera den ungefär tio minuter i lite citronsaft. Då blir man av med den där starka, lite oljiga laxsmaken.
  • Lägg i en skål, klicka i lite gravlaxsås. Rör om och smaka av. Det får inte bli för mycket sås, då tar senapssmaken över helt och hållet.
  • Lägg upp på brödbitar av valfri sort.

Tid: max 15 minuter, om man vill marinera laxen. Ni hittar snittarna på bilderna, men ni kanske måste leta lite. Inte så snygga, men de försvann snabbt!

gköggkalas 7
Laxsnittar
Advertisements

3 thoughts on “Glöggkalas med bonusrecept

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s