Buffet · Högtider · Påsk · Snabblagat · Tapas och smårätter · Tillbehör · Vegetariskt

Sparris

 

sparris 1Kokt sparris är gott, men det finns ett sätt att få dem oemotståndliga. Och det tar bara ungefär tre minuter extra. Jag åt dem på ett bröllop för länge länge sedan och de har blivit standard i mitt kök sedan dess.

Bruden hävdar att hon inte kommer ihåg sparrisen, men hon hade väl annat att tänka på än maten, kan jag tro. Jag minns både sparrisen och det väldigt trevliga bröllopet klart och tydligt.

Det bästa med den här sparrisen är att det är så vansinnigt enkelt! Pyttelite extrajobb ger maximalt smakutfall. Man tar sin kokta sparris och fräser den i lite olivolja i en stekpanna tills den får färg, strö över lite fling- eller grovsalt. Klart!

Vill man inte ha sin sparris överkokt tar man den ur kokvattnet medan den ännu är rejält spänstig och spolar den i kallt vatten så tillagningen avstannar.

Vill man kan man ju lägga i en vitlöksklyfta...
Vill man kan man ju lägga i en vitlöksklyfta…

Jag brukar servera det här som förrätt till en sallad gjord på en mix av sådana där små baby-blad, med en senapsdressing till. Men det är vansinnigt gott till en bit grillat kött, ugnsbakad  lax, omelett, eller lite vad som helst faktiskt. Du kanske hittar en egen favorit?

3 thoughts on “Sparris

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s