Råvaror · Samtidsspaning

Ful sallad?

65 procent av all svenskproducerad sallad kasseras  redan innan den lämnar gården. Nej, det är inget aprilskämt, men ett enormt slöseri.

Visst, en del kasseras för att det är fel på det, dvs angripet av mögel eller insekter, men tydligen så beror det också på att det är ”fel storlek på salladshuvudena”. Har ni hört så dumt?

Kan vi inte enas en gång för alla att vi köper även lite ful och konstigt formade frukter och grönsaker så att inte prima vara blir kasserat pga estetiska skäl?

Jag menar så här: det lilla jag odlar hemma brukar vara mycket godare än det jag hittar i affären, men det är också mycket fulare. Hur kommer det sig att allt i affären är så snyggt? Jo, de fula grönsakerna kastas bort.

Gud så dumt.

Köp fula, goda grönsaker, så kanske bönderna slipper kassera två tredjedelar av sin produktion utan ”bara” behöver göra sig av med sådant som är angripet av röta eller insekter. OK?

Annonser

5 reaktioner till “Ful sallad?

    1. Exactly! I understand that they leave damaged lettuce behind, but ”ugly”? No. It is high time we ”modern” people come back to earth and get the feeling for what food is all about: what the soil gives us.

      Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s