Budget · Buffet · Snabblagat · Tapas och smårätter · Vegetariskt

Bönsallad

bönor cerveteri

Dags att variera grilltillbehören? Eller vet du inte riktigt hur vegeterianerna ska få något gott på studentbuffén? Då är det här just rätt för dig.

Det här åt vi som en del av en samling förrätter i vintras när vi var i Cerveteri och tittade på etruskiska gravar.  Superenkelt och supergott.

Man tar helt enkelt en burk borlottibönor och blandar med en finskuren mild lök, en finskuren selleristjälk, lite salt, olja och lite lite vinäger.

Låt det stå och dra minst en timme.

Klart!

 

Det är en smaksak om man vill ha vanlig vinäger eller balsamvinäger. Hoppa inte över sellerin, den ger en bra smak. Jag som inte gillar rå selleri petar undan den på tallriken.

Och så blir det ju godare om man kokar sina bönor själv, men om man inte hinner eller orkar, så funkar burkbönor utmärkt…

 

Advertisements

2 thoughts on “Bönsallad

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s