Barnvänligt · Inspiration · Lyx · Puglia · Tapas och smårätter

Fritera blommor?

Javisst, bara man har ätliga blommor så!

Frasiga och fina!
Frasiga och fina!

Här i Italien är man särskilt förtjust i fiori di zucca, dvs zucchini/pumpablommor. Man gör på lite olika sätt i olika ändar av landet: en del fyller dem med mozzarella och anjovis, andra med ströbröd och anjovis, och så kan kan ju givetvis fritera dem som de är. Det finns liksom inget rätt eller fel.

Färska zucchiniblommor
Färska zucchiniblommor

Jag föredrar mina så enkla som möjligt: vända i lite ägg och mjöl. Glutenfritt mjöl går utmärkt.

Man ska alltid fritera i riktigt varm olja, ca 170 grader, använd en termometer. Och så ska man inte ha i för mycket åt gången, då kyls oljan ner och det blir en kokt gegga snarare än en frasig frityr.

Fritera tills de fått lite färg.
Fritera tills de fått lite färg.

Löjligt gott, faktiskt.

Annonser

One thought on “Fritera blommor?

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s