Buffet · Tapas och smårätter

Fetaostfyllda cocktailtomater

fetaostfyllda tomater

Perfekta som plockmat eller en förrättsbuffet. De här gör succé varje gång.

De är lite pyssliga att göra, men pysslet betalar tillbaka sig när man stoppar dem in munnen, så det är lika bra att göra många när man ändå är i farten.

Till en 15-20 cocktailtomater (som en del av en liten buffet till 4 personer) tar jag 100g fetaost (äkta vara!), en dryg tesked flytande honung och en rejäl nypa provencalska örter. De ska helst vara en örtmix utan salt, bara rena örter.

fetaost och oregano
Här med svägerskans egenodlade oregano. Mmm…
  • Skär av botten på varje tomat, dvs i stjälkens fäste. Gröp ur kärnorna med en sked.
  • Ställ alla på en plåt med öppningen uppåt och ugnsbaka dem i ca 15 minuter på 175-200 grader.
  • Ta ut dem ur ugnen och låt svalna lite.
  • Mosa under tiden osten med en gaffel och blanda i honung och kryddor.
  • Salta tomaterna lätt och fyll dem med ostfyllningen. Nu kan de vila någon timme om du vill förbereda lite i förväg.
  • Gratinera dem sedan igen i 200 g värme tills osten smält lite och nästan börjar få färg, ca 10 minuter.

Lägg över på ett fint fat och servera ljumna.

Annonser

3 thoughts on “Fetaostfyllda cocktailtomater

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s