Buffet · Kötträtter · Spanien · Tapas och smårätter

Lacon a la gallega

 

Lacon a la gallega
Lacon a la gallega

Lacon är en typ av spansk kokt skinka. Som jamon serrano, fast kokt, med benet kvar. I mataffären köper man den skuren direkt från skinkan, skuren för hand, med kniv. Det här är verkligen långt från kokt pressad skinka i fyrkantig form!

Spanjorerna serverar gärna den här skinkan med rökt paprikapulver, a la gallega, så som galiciskan gör det. Det är både superenkelt och supergott. Och supersnabbt.

Man tar helt enkelt en högkvalitativ skinka, skär den i tjocka härliga bitar, strör över lite grovsalt, och pudrar på generöst med rökt paprikapulver.

Klart.

Passar som tapas eller till vilken buffet som helst. Midsommar, till exempel.

En typisk meny i Madrid
En typisk meny i Madrid
Annonser

2 thoughts on “Lacon a la gallega

  1. I have had jamon serrano a number of time but not the Spanish ham you are writing about in your post.Yes, I am sure it is a good tapas treat. Not sure it can be purchased here in the states.

    Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s