Lacon är en typ av spansk kokt skinka. Som jamon serrano, fast kokt, med benet kvar. I mataffären köper man den skuren direkt från skinkan, skuren för hand, med kniv. Det här är verkligen långt från kokt pressad skinka i fyrkantig form!
Spanjorerna serverar gärna den här skinkan med rökt paprikapulver, a la gallega, så som galiciskan gör det. Det är både superenkelt och supergott. Och supersnabbt.
Man tar helt enkelt en högkvalitativ skinka, skär den i tjocka härliga bitar, strör över lite grovsalt, och pudrar på generöst med rökt paprikapulver.
Klart.
Passar som tapas eller till vilken buffet som helst. Midsommar, till exempel.
I have had jamon serrano a number of time but not the Spanish ham you are writing about in your post.Yes, I am sure it is a good tapas treat. Not sure it can be purchased here in the states.
GillaGilla
I would simply take a high quality boiled ham and cut it in nice chunks. That’ll do the trick! 🙂
GillaGilla