Uncategorized

Sommarlunk

badstrand 2

Nu känns det som om sommaren är här på riktigt. I Italien i alla fall.

Värmen får oss att gå på sparlåga. Ingen orkar gå någon längre sträcka. Knappt ens laga mat.

Bloggen drar ner lite på takten. Men det finns ju en del godsaker i arkivet. Fyllda tomater, till exempel. Eller fyllda svampar. De passar perfekt till en buffet. Gratinerade musslor är ju också toppen. Eller en tallrik snabb, men supergod pasta, som passar även det mest spartanska kök. Om det regnar kanske man vill ha en rejäl biff toppad med svamp. Eller varför inte en bit tonfisk? Om värmen slår till är ju citronsaft väldigt gott.

Ta det lugnt. Ät gott. Vilket väder det än är.

landskapsbild Annika

PS: Det är min vän Annika Hagdahl Manni som tagit de fantastiska fotona. Motiven är från Puglia, närmare bestämt området kring Gallipoli. Visst är det vackert?

8 thoughts on “Sommarlunk

 1. I love your blog. Having lived in Europe for years in Estonia we traveled to quite a few nations and the difference of living in Europe is so different from life in the USA. So much more simple and basic and we loved it! Thank you.

  Gilla

  1. Thank you for your kind words! I am so honoured that you take the time and effort to read a blog which most certainly is written in a language you do not understand.
   Thank you again. 🙂

   Gilla

 2. Ikvall ska jag prova svamparna till var plockemiddag med oliver, panzanella,(recept till din blogg) skinka, melon ost och bruschetta.

  Gilla

 3. De var verkligen goda, latta att gora (aven om jag bara hade sma champinjoner hemma) och blev mycket uppskattade av familjen.

  Gilla

 4. Så härligt det låter med sommar och värme. I stockholms skärgård är det blåsigt och kallt och just nu också dimmigt. Mellan +8 och +15 har det varit sedan före midsommar. Man får klä på sig när man vill vara ute och baka bröd och kakor – och tända en brasa – när man måste vara inne. Glad att jag inte sitter i någon dyr segelbåt och fryser. Idag blir det varmbad i den vedeldade tunnan på stranden. Barnen badar i ”havet” och tycks inte bry sig om temperaturen! Vilken dag som helst ska jag göra den där härliga kikärtssalladen – men det kanske blir med bönor istället, hittar inga kikärtor här i öförrådet!
  Tack för alla tips och all inspiration!

  Gilla

  1. Tack själv för att du läser och blir inspirerad!
   Det verkar ju helt gräsligt det där sk sommarvädret. Det är bara att hoppas på att solen kommer snart. Här får vi å andra sidan lätt för mycket av sol och värme. Då är vi också inne hela dagarna… Fast vi äter mer glass och frukt än bakverk, eftersom ugnen gör det hela ännu värre.
   Tänk att man aldrig är nöjd! 😉

   Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s