Basrecept · Budget · Buffet · Tapas och smårätter · Tillbehör

Vitlöksmarinerad, ugnsbakad paprika

rostade paprikor

Det här är ett enkelt sätt att variera grönsakerna till grillfesten. Vi gör gärna ett par paprikor i taget och har att ta av i kylen några dagar.

Till och med jag som annars inte gillar paprika äter med god aptit!

För en skål stor som på bilden (ca 15 cm i diameter) behövs 2 stora fina paprikor.

Skölj paprikorna och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem i ugnen på 225 grader tills skinnet släpper och bildar blåsor. De ska inte brännas! Man får vända på dem en eller två gånger.

När de är klara tas de ur ugnen och får vila upp till tio minuter. Sedan ska skinnet dras bort. Det är mycket lättare att göra det när de är varma, men man måste vänta lite så man inte bränner sig på fingrarna. Kom ihåg att de är väldigt varma och såsiga inuti, så du inte bränner dig när de spricker sönder.

Ta bort alla kärnor, och lägg filéerna på en skärbräda. Skär dem i strimlor och lägg i en rymlig skål. Blanda i en generös skvätt olivolja och en vitlöksklyfta skuren i småbitar.

Låt det marinera minst ett par timmar, gärna över natten.

Har man bra paprikor behöver man knappt ens salta, de är goda som de är.

Advertisements

3 thoughts on “Vitlöksmarinerad, ugnsbakad paprika

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s