Basrecept · Budget · Sallader · Snabblagat · Spanien · Tapas och smårätter

Sommarsallad #3: spansk bondsallad

ensalada campera

Det här är en av mina absoluta favoriter, den hamnar på lunchtallriken säkert en gång i veckan under sommaren.

När jag bodde i Madrid åt jag den så fort jag kom åt när jag åt på restaurang. Den heter ensalada campera på spanska, fritt översatt: bondsallad.

Standardingredienterna är: kokt potatis, kokt ägg, tonfisk på burk, lite mild lök, och olivolja. En del har i paprika, andra tomater, i vissa fall ser man både och. Jag brukar alltid ha i lite bladsallad också, för att få något krispigt. Och så kanske några goda oliver.

Skär allt i mindre bitar, och blanda i en skål. Klart!

3 reaktioner till “Sommarsallad #3: spansk bondsallad

  1. Den salladen brukar jag ocksa gora pa sommaren, jattegod!
    I Italien blir det ju pastasallad eller ris-sallad,
    Jag tar garna fullkornspasta, korsbarstomater i bitar, tunnskuren stjalkselleri, borlottibonor samt tunnskuren rodlok, olivilja, salt och peppar.

    Gilla

  2. En annan god sallad ar med kokt korn, korsbarstomater och melon i bitar, rakor som man steker i lite olja med vitlok, efter nagon minut slar man pa lite vitt vin. Nar det kokat in, salt och hackad persilja och sa blandar man allt. Prova!

    Gilla

    1. Oj, här duggar tipsen tätt! 🙂 visst kan man göra goda sallader med lite fantasi! Mitt nästa projekt är linssallad med pesto, vi får se hur det blir…
      Korn är ju smart, men vi kan inte äta gluten, så det får bli något annat istället.

      Gilla

Berätta vad du tycker!