Fisk och skaldjur · Lyx

Pecorino- och senapsgratinerad hummer

hummer 2

”Det är skaldjurssäsong” sa bästa kompisen. ”Kolla vilken hummer jag har”, och så skickade hon en bild. Givetvis fick den komma med på bloggen, eftersom man ju ska dela med sig av god mat. Så det här är nästan en gästblogg, fast inte.

Så här gör man:

Man tar en halv kokt hummer per person, blandar en röra på pecorinoost, fransk senap, dill, cognac och lite olja.

Blanda allt i en skål, bred ut över hummern och gratinera i ugnen, med grillfunktionen på, i fem minuter.

Vännen serverade den med ugnsstekt potatis och hemgjord majonnäs med lite sambal oelek och dill.

hummer 1

 

 

En sån här fin hummer kräver dock en fin förrätt och kanske till och med en lite efterrätt. Men se det är en annan historia!

Annonser

2 thoughts on “Pecorino- och senapsgratinerad hummer

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s