Inspiration · Livet i Italien · Råvaror · Tips och tricks

Kaktusfikon

kaktusfikon
Kaktusfikon någonstans i Puglia

De mognar för fullt nu, kaktusfikonen.

Jag tycker de är vansinnigt vackra. Goda är de också. Och bra för matsmältningen: kärnorna är en fiberkälla utan like.

Nyskördade
Nyskördade

Men de växer ju som bekant på kaktusar, så man får vara försiktig när man skalar dem.

Titta, det var moget trots att det var grönt!
Titta, det var moget trots att det var grönt!

Först skär man av kanterna. Sedan skär man ett snitt längs med fikonet. Därefter lossar man lite försiktigt på skalet så man får in en gaffel att hålla fast det med, och så fortsätter man skära tills allt skal är borta.

Klart!
Klart!

Behöver du mot förmodan hålla i ditt kaktusfikon, så ta en rejäl papperstuss som skydd. Taggarna är små och syns inte särskilt väl, men de känns…

Advertisements

10 thoughts on “Kaktusfikon

  1. Jag brukar alltid låtsas som att jag inte har en aning om hur man ska skära dem och så ger maken mig en lektion medan han fixar alla. Works like a charm! 🙂

    Liked by 1 person

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s