Basrecept · Budget · Tapas och smårätter

Rostade pumpakärnor

Direkt från ugnen
Direkt från ugnen

Så nu står du där med en nyinköpt pumpa och undrar vad du ska göra med den. Även om du bara tänkt att göra en lykta av den är det ju dumt att låta det ätliga förgås. Tycker jag i alla fall.

Jag försöker alltid ta vara på så mycket som möjligt när jag kan, och brukar ta hand om pumpakärnorna för att rosta dem själv.

Nyurtagna pumpakärnor
Nyurtagna pumpakärnor

Gör så här:

  • Ta ur kärnorna ur pumpan.
  • Rensa dem så att allt fruktkött och alla trådar försvinner.
  • Skölj kärnorna och torka dem lätt med lite papper.
  • Lägg dem i en skål och blanda med lite (oliv)olja och salt.
  • Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta i ugnen, ca 225 grader tills de börjar få färg. Det tar knappt tio minuter, beroende på ugn. Passa så de inte bränns!
  • Ta ut dem ur ugnen, låt dem svalna lite (återigen, akta så de inte bränns av eftervärmen från plåten).
Pumpakärnor i ugnen.
Pumpakärnor i ugnen.

Servera som snacks.

De håller sig OK ett par dagar, men de kommer gå åt innan dess. Tro mig.

Annonser

6 thoughts on “Rostade pumpakärnor

  1. Låter gott! Har ett par nakenfröpumpor på lut. De kärnorna är ju utan skal. Visste inte att man kan rosta med skal. Måste prova!

    Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s