Barnvänligt · Buffet · Tapas och smårätter

Uccelletti- små bomber

ucelletti 1

Så enkelt, så gott. Tröstmat i höstmörkret.

Ugnsgratinerad scamorza lindad med speck. Så himla gott!

Varför de kallas för ”små fåglar” vet jag inte, men det är väl för att de flyger in i munnen (uccello är även ett av många namn på ”mannens bästa vän”, NB…).

Man behöver en fast ost som bara smälter lite lagom. Scamorza använder mina svägerskor, gärna den rökta varianten. Mozzarella är för blött. Jag antar att du får botanisera lite i ostdisken. Osten ska ha lite smak, men vara ungefär som hushållsost i konsistensen.

Skär osten i bitar, ca 3×3 cm.

Linda dem med speck. Speck är en norditaliensk typ av lufttorkat fläskkött. Det är försiktigt rökt och är utmärkt till en hel del matlagning. Hittar du inte det så ta lufttorkad skinka.

Gratinera i ugnen på sisådär 225 grader tills osten smält lite och det fått lite färg. Kanske tio minuter.

ucelletti 2

Advertisements

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s