Basrecept · Tapas och smårätter

Nunzias crostini

bruschetta 1

När vi var hos familjen nere i Puglia över nyår blev vi bjudna på systerdotterns specialare: crostini. Så enkelt så gott.

Hemligheten är givetvis bra råvaror: kompakt och aromatisk surdegsbröd, en bra olivolja och nytorkad oregano.

Det är verkligen så himla lätt!

  • Värm upp en stekpanna, helst en pannkakslägg.
  • Bryn brödskivorna utan fett i pannan tills de fått färg.
  • Ta ur dem och skär dem i fina små fyrkanter (vi fuskade lite som ni ser på fotona).
  • Lägg tillbaka brödbitarna i stekpannan.
  • Ringla över olja och strö över oregano.

Klart.

De ätes bäst till tomater eller en god liten röra.

Ett glas mustigt primitivo-vin gör det hela ännu festligare!

Annonser

One thought on “Nunzias crostini

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s