Secondo piatto/segundo plato

Kalkonrullader

Kalkonrullad 2

Kalkon är ett gott alternativ till kyckling, men ibland är det lite svårt att komma på hur man ska tillaga det.

En favorit är att rulla in en god fyllning i en lårfilé och steka på svag värme. Sist blev det soltorkade tomater och rosmarin.

Till två behöver man:

  • En rejäl lårfilé av kalkon
  • Fyra-fem soltorkade tomater i olja
  • En stor vitlöksklyfta
  • Några blad med rosmarin
  • En knapp matsked olja
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

  • Om kalkonen är väldigt tjock på sina ställen, så skär några snitt så att köttet delar sig och blir lite tunnare
  • Mixa tomaterna, vitlöksklyftan och oljan till en smet.
  • Bred den på insidan av lårfilén.
  • Strö över rosmarinen.
  • Salta och peppra lite.
  • Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre.
  • Fräs köttet runtom i en stekpanna så det får en fin färg.
  • Sänk temperaturen och tillsätt lite vatten, lägg på ett lock.
  • Låt det småputtra tills det är klart. Fyll på med lite vatten om det kokar torrt.
  • Har du en stektermometer så använd den, kalkonen är färdig när den når 75 grader. Annars får du skära ett snitt och titta efter. Köttsaften ska vara klar.
  • Låt den gärna vila en liten stund innan du skär upp den.

Kalkonrullad 1

 

Spara stekskyn och gör sås på den. Lite lite buljongtärnig och soja brukar ge skjuts åt smaken, men var försiktig så det inte blir för salt. Lite grädde och redning för att få den tjock gör susen.

Servera med till exempel oreganodoftande ugnspotatis och en krispig sallad.

 

Advertisements

One thought on “Kalkonrullader

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s