Buffet · Högtider · Jul · Påsk · Tapas och smårätter

Laxrullader

Laxsnitt 1

Fräscha, lättlagade små godingar som passar lika bra till fin förrätt på nyår som till glöggkalaset eller midsommarbuffén.

Eller kanske ännu bättre: som plockmat en trevlig fredagkväll!

Som en del av en buffet kan man ta:

  • 150 g rökt lax i fina skivor
  • 1 msk philadelphiaost
  • 1 tsk majonnäs
  •  En näve rucola
  • 1 citron
  • lite salt

Gör så här: 

  • Sära på laxskivorna, lägg dem på ett fat och kläm över lite citronsaft.
  • Blanda philadelphiaost och majonnäs och smaka av med citron och salt. Det ska vara fräscht, men inte syrligt.
  • Skölj och torka rucolan. Klipp den i mindre bitar och blanda i röran.
  • Ta laxen ur citronsaften, torka av lätt och bred på röran på skivorna. Se till att det kommer ut i kanterna ordentligt.
  • Rulla till fina rullar.
  • Skär i ca 2 cm breda skivor.

Servera som de är på ett fat, eller använd den som delar av små spett, eller dekorera en smörgåstårta med dem. Bara fantasin sätter stopp.

Och blir det kvar av röran är den jättegod tillsammans med till exempel några rostade crostini

Annonser

One thought on “Laxrullader

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s