Bakverk

Ananascurd – fräscht och lite annorlunda

Ananascurd
Med barnens egenplockade björnbär.

Passar perfekt i en fruktpaj, som fyllning i en tårta, eller varför inte till lite fruktsallad?

Jag toppade en paj med barnens björnbärsskörd, och det blev verkligen toppen! Recept på pajskal som även blir bra glutenfritt hittar du här.

Det bästa med den här curden är att den är helt glutenfri, och är lätt att göra mjölkfri.

Man behöver: 

  • 3 äggulor
  • 80 g socker
  • 25 g maizena
  • 1, 75 dl ananasjuice (helst osötad, ta den från ananasburken)
  • 3-4 skivor ananas på burk, helst osötad.
  • 25 g smör eller margarin

Gör så här:

  • Mixa ananasringarna till ett mos.
  • Smält smöret försiktigt i en liten kastrull.
  • Häll sedan i juicen och låt det just koka upp.
  • Under tiden så rör socker och äggulor i en annan kastrull.
  • Sikta i maizenan i äggröran, lite i taget.
  • Rör ner den mixade ananasen.
  • Häll den heta vätskan försiktigt i äggröran, lite i taget, under omrörning. Använd gärna en ballongvisp.
  • Värm upp hela röran på medelvärme. Rör hela tiden.
  • Sänk värmen när det börjar tjockna. Låt det sjuda lite lite under omrörning.
  • Häll upp i en skål och låt det svalna.

Nu är curden klar för små stordåd i köket!

PS: Man kan byta ut ananasen mot 1,75 dl mjölk och 0,25 dl grädde. Ha då i lite vaniljsocker, så blir det en god vaniljkräm.

PS 2: Jag gräddade pajskal och curd i 35 minuter i 180 grader, och när det svalnat öste jag på med bären.

Vaniljkräm
Vaniljkräm
Annonser

2 thoughts on “Ananascurd – fräscht och lite annorlunda

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s