Buffet · Tapas och smårätter

Timbaler med fetaost, zucchini och mandel

Fetaosttimbal 2

Salta, mjuka och med härligt tuggmotstånd. Väldigt mycket Medelhav, men som gifter sig med det mesta. Mättande små godingar som passar som förrätt eller till vilken buffet som helst, och särskilt bra så här i kräfttider.

Lättlagade är de dessutom.

Man behöver: 

  • 2 zucchini (de lite större som man hittar i svenska butiker. Är de mindre, ta tre)
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost (man kan ta hela paketet på 200 g om man vill…)
  • 50 g flagad mandel
  • 30 g riven parmesanost
  • 1 litet knippe mynta
  • ett par basilikablad
  • lite olja att steka i och smörja formarna med
  • salt och peppar.

Gör så här:

  • Tvätta och riv zucchinin grovt. Stek den mjuk i en stekpanna ca 5 minuter (man kan lägga i en lätt krossad vitlöksklyfta i oljan om man vill. Ta bort den sen). Smaka av med salt.
  • Skär fetaosten i små kuber, knappt 1 x 1 cm.
  • Hacka eller klipp örterna
  • Blanda zucchini, fetaost och örterna.
  • Vispa upp ägget och tillsätt det till smeten tillsammans med parmesanosten och mandeln.
  • Peppra och rör ihop till en smet.
  • Smörj 4 portionsformar (eller fler om man vill ha mindre portioner så klart).
  • Klicka i smeten och grädda en knapp timme i 180 grader. Sänk temperaturen till 160 grader om de blir för mörka på ovansidan.

Klart!

fetaosttimbal 1

Advertisements

2 thoughts on “Timbaler med fetaost, zucchini och mandel

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s