Pasta

Pasta med aubergine

pasta con le melanzane

Sensommarpasta med fläkt från Syditalien. Passar perfekt när man har lite bråttom eller vill ha något annorlunda vegetariskt.

För två kan man ta:

  • 200g pasta, gärna spaghetti, linguine eller tagliatelle
  • 1 aubergine, gärna den runda, violetta varianten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (av bra kvalitet, tex Mutti)

Gör så här:

  • Koka upp tomatsåsen, gärna med en bit lök i. Låt puttra. Smaka av efter en stund och kolla om den behöver korrigeras med lite socker.
  • Skala och skär aubergine i tunna stavar.
  • Dela vitlöken i två-tre bitar och fräs i lite olivolja. Ta bort bitarna när de börjar få färg.
  • Fräs auberginestavarna mjuka tills de får färg. Salta lätt.
  • Häll i tomatsåsen, men inte riktigt allt.
  • Häll av den klara pastan och häll pastan i såsen.
  • Blanda ordentligt och tillsätt mer tomat om det behövs. Det ska inte vara som en soppa.

Servera med riven parmesan och eventuellt lite basilika på toppen.

Advertisements

3 thoughts on “Pasta med aubergine

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s