Budget · Buffet · Spanien · Tapas och smårätter

Ägghalvor med tonfiskröra

ägghalvor tonfisk 2

Jag är barnsligt förtjust i ägghalvor av alla de slag, särskilt fyllda med en god röra.

Ägghalvor är inte bara för julbordet, utan funkar utmärkt som lunchmat. Det lärde jag mig i Madrid, där det ofta finns som ett kallt alternativ på sommarens lunchmenyer.

Här i den italienska sommarhettan blir det ägghalvor ganska ofta, gärna tillsammans med en kall tomatsoppa, salmorejo. Spanskt så det förslår. 😀

Det fiffiga är att man inte behöver stå särskilt länge i köket, men man har ändå mat som mättar bra. Vill man inte göra salmorejo (eller gazpacho) till så är en krispig sallad och en god smörgås bra tillbehör.

Som en del av en lunch för två tar jag:

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten burk tonfisk (80g)
  • knappt 2  matskedar majonnäs
  • 2-3 cornichoner (små picklade gurkor)
  • ca 1/2 tsk rökt spanskt paprikapulver
  • salt

Gör så här:

  • Skala och dela de kokta (svala) äggen i halvor.
  • Ta ur äggulan ur varje halva. Mosa den  med gaffel i en skål.
  • Tillsätt tonfisk och majonnäs och rör ihop till en kladdig röra.
  • Finhacka gurkorna och blanda ner i röran.
  • Smaka av med paprikapulver och salt. Tillsätt lite i taget och smaka av tills du blir nöjd.
  • Behövs mer majonnäs? Ja men ta lite till. Men majonnäsen får inte ta över, då blir det inte gott.
  • Fyll de tomma ägghalvorna med röran. Vill man vara snitsig kan man ta fram en sprits, men det går precis lika bra med att klicka i med en tesked.

Klart!

ägghalvor tonfisk 1

Annonser

4 thoughts on “Ägghalvor med tonfiskröra

  1. Essentially a Russian sallad in an egg 🙂 (This is a good thing, as far as I’m concerned)

    Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s