Om mig och bloggen

Är du som jag så gillar du matlagning med lite fart. Flera saker på gång samtidigt, två på spisen, en i ugnen och så något som marinerar i kylen. Jag bjuder gärna gäster på rätter jag inte prövat förut, matlagning utan livlina, liksom. Vardagsmat är ju ett måste, och det är helt OK att köra på säkra kort som man kan piffa till om man orkar. Sen kan man ta ut svängarna när man har tid.

Jag är en svensk småbarnsmamma mitt i livet. Kärleken förde mig till Italien, och nu bor jag utanför Rom. Jag drömde om att skriva en kokbok, en om glutenfri bakning eller en om riktig italiensk mat. Det blev en blogg istället, och det passar mig bättre. Här kan jag berätta lite dråpliga historier, fundera kring matvanor eller livet i Italien. Här hittar du mat du inte finner någon annanstans på svenska.

Jag skriver främst om italiensk mat, det är ju det jag lagar nästan varje dag. Det blir lite spanskt också, bara för att det är så gott. Och tapas, ja de kan man aldrig få nog av. Det blir några personliga favoriter så klart: sådant jag hittat på själv, svenska klassiker i ny tappning, och varför inte något från Balkan, där har jag också bott. Eller Mexiko, eller Venezuela, eller… tårtor. Jag älskar att baka och dekorera tårtor!

Jag har flyttat runt lite i mitt liv: Madrid mitt i Spanien, Catania vid foten av vulkanen Etna på Sicilien, Tirana i Albanien, och några andra platser. Det har givit mig perspektiv på livet. Det har inte alltid varit lätt att vara svensk i utlandet. Eller rättare sagt: det är inte lätt att vara invandrare… Jag har fått omvärdera mig själv och mina vanor fler än en gång. Det är inte bara språket som är nytt, utan beteenden, vad som anses normalt, vänligt eller ouppfostrat. Ibland blir jag så vansinnigt upprörd, andra gånger känner jag att livet inte kunde vara bättre. Det har berikat både mitt liv och min matlagning att flytta runt. Förhoppningsvis bidrar jag till att berika andras liv också.

Det här är främst en blogg om glad och opretentiös mat, mysiga små ställen utanför de vanliga upptrampade turiststråken. Men det blir lite tyck och tänk också, jag är liksom gjord sådan.

Mina bloggläsare kommer snart bli varse att jag inte är någon större anhängare av dieter: varför begränsa sig bara för att det ena eller andra är på modet? Här finns mat som passar både för LCHF:are, de som går på 5:2 diet, och många andra mattrender, men man får lista ut det själv. Men framför allt finns det god, hälsosam (nåja, oftast) mat lagad med glädje. Mycket grönsaker, säsongsbaserade råvaror, tips och tricks. Förhoppningsvis finns det lite inspiration också.

Välkommen in till min värld, botanisera runt och se om du inte hittar en personlig favorit. Vem vet, du kanske lär dig något nytt på köpet?

PS: jag bloggar om politik också, i ett parallellt universum.

23 reaktioner till “Om mig och bloggen

 1. Thank you for following my blog. I appreciate it very much. We have many interests in common even though we live an ocean away. I look forward to reading your blog.
  Jovina

  Gilla

  1. Indeed, we seem to have common interests 😀 I am very happy that you have found my blog! I am working on a parallel blog in English, but you know, there are only 24 hours a day… 😉

   Jessica

   Gilla

 2. I had not imagined that an artichoke could be cooked upside down. thanks for an inspiring insruction.
  Vanja

  Gilla

   1. Det ar alltid lika kul var gang det kommer nya inlagg, att lasa om italienska recept och deras historia. Jag alskar italiensk mat men forsoker laga magrare varianter, utan att for den skull avga fran smaken, for att kunna foresla recepten till mina medlemmar som vill ga ner i vikt..

    Gilla

   2. Hihi, jag gör ungefär likadant: steker äggplanta i stekpanna istället för att fritera, osv. men ibland bara MÅSTE man göra som originalet… 😉

    Gilla

  1. Let’s say I made a mistake… I was supposed to schedule it, not to post it :-/
   It will come soon enough, but not just yet. 😉
   Thanks for letting me know, though!

   Gilla

 3. Hej Tucas!

  Vad trevlig att du lagar medelhav mat! Jag har en blogg som heter Soleado.se som min fru och jag presenterar spanska mat i Sverige och många svenskar brukar skicka oss för att omtala att de älskar mat från Spanien och Italien.

  Nu har jag din blogg in min matbloggarslista som jag regelbundet brukar besöka för att hitta inspiration om mat.

  Ha en solig dag!

  Pablo – Soleado.se

  Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s