Vegetariskt

En av de saker jag verkligen vill förmedla med den här bloggen är alla de härliga grönsaker som finns och hur man kan variera dem i all oändlighet. Man äter mycket grönsaker kring Medelhavet, de växer ju året om. Mycket mat är alltså vegetarisk från början.

Jag taggar mycket som ”vego”, även när de innehåller mjölkprodukter och ägg. Min erfarenhet är att många vegeterianer äter både ägg och mjölkprodukter. Oftast går de att ta bort om man nu inte vill äta det.

Samma sak gäller en grönsaksrätt där det till exempel ligger en skinkskiva uppepå. Jag tycker det är tråkigt att en vegeterian ska gå miste om någonting gott för en skinksnutts skull, så det får slinka med i vego-kategorin. Det är ju inte svårare än att man kan ta bort det man inte vill ha.

Jag kommer skriva när det blir lite väl fattigt utan ost, skinka eller ägg, och vad man skulle kunna göra för att få upp smaken.

Man äter mycket baljväxter här, särskilt i Spanien, men de flesta rätter innehåller en hel del kött i form av korvar, grissvål, skinka, mm. Det gör det ju svårt att vara vegeterian på resande fot. Det är rejält klurigt att vara vegan i Spanien, men om man inte har något emot pasta går det i Italien.

Jag hoppas att vegeterianer kommer att hitta några favoriter här på min blogg. Och att andra kommer att upptäcka hur gott det kan vara med ”bara” grönsaker.

 

2 reaktioner till “Vegetariskt

    1. Tack! Vad glad jag blir att du tycker det! Jo, det är liksom hela poängen med den här bloggen: att visa att god mat inte behöver vara svår att laga. Det kanske tar tid ibland, men det behöver inte alls vara svårt! 😀

      Gilla

Berätta vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s