Buffet · Tillbehör

Potatissallad med fetaost och rucola

 

Potatissallad 5

Det här är en lite annorlunda och fräsch potatissallad som passar perfekt till grillat, särskilt fläskkarré eller kyckling. Det är en väldigt somrig sallad, med härliga inslag av Medelhavet.

Den är oerhört enkel att göra, men ger ett sting av lyx. Tycker jag i alla fall.

Potatissallad 7
Tomatsallad, rucola, fetaost och potatis, allt man behöver!

 

Till fyra portioner kan man ta:

  • 7-8 normalstora potatisar (eller ännu hellre: 12-15 små färskpotatisar)
  • 200 g fetaost
  • ca 75 g rucola
  • 4-5 stora, mogna tomater, eller 15-20 körsbärs- eller plommontomater
  • 1-2 milda lökar
  • olivolja
  • salt
  • balsamvinäger

Men kom ihåg att proportionerna här är ungefärliga. Alla potatisar, tomater och lökar är ju olika stora!

Potatissallad 3
Klart för att blandas.

 

Gör så här:

  • Koka potatisen. Är det små färskpotatisar så lämna skalet kvar och koka dem hela. Är potatisarna större, så dela dem i lite mindre bitar.
  • Skär tomaterna och löken i bitar och gör en sallad av dem. Salta, häll på lite olja och balsamvinäger.
  • Dela fetaosten i mindre bitar. Smula gärna det mesta av osten.
  • Skölj rucolan.
  • När potatisen är klar så låt den svalna så man kan ta i den. Dela potatisarna i bitar stora att passa i en potatissallad. Storleken är ju en smaksak, men jag vill ha mina så små att man slipper skära dem på tallriken, men ändå är rätt rejäla.
  • Varva (ljummen) potatis, tomatsallad, rucola och fetaost i en fin skål. Börja med potatisen. Se till att avsluta med rucola toppad med fetaost, det blir snyggast så.
  • Om man vill kan man blanda alltihop, det blir godast så. Men inte snyggast. Vill man att den ska vara snygg att se på innan servering låter man den vara just som den är.
Potatissallad 2
Lager på lager.

 

2 reaktioner till “Potatissallad med fetaost och rucola

Berätta vad du tycker!