Det här är en lite annorlunda och fräsch potatissallad som passar perfekt till grillat, särskilt fläskkarré eller kyckling. Det är en väldigt somrig sallad, med härliga inslag av Medelhavet.
Den är oerhört enkel att göra, men ger ett sting av lyx. Tycker jag i alla fall.
Till fyra portioner kan man ta:
- 7-8 normalstora potatisar (eller ännu hellre: 12-15 små färskpotatisar)
- 200 g fetaost
- ca 75 g rucola
- 4-5 stora, mogna tomater, eller 15-20 körsbärs- eller plommontomater
- 1-2 milda lökar
- olivolja
- salt
- balsamvinäger
Men kom ihåg att proportionerna här är ungefärliga. Alla potatisar, tomater och lökar är ju olika stora!
Gör så här:
- Koka potatisen. Är det små färskpotatisar så lämna skalet kvar och koka dem hela. Är potatisarna större, så dela dem i lite mindre bitar.
- Skär tomaterna och löken i bitar och gör en sallad av dem. Salta, häll på lite olja och balsamvinäger.
- Dela fetaosten i mindre bitar. Smula gärna det mesta av osten.
- Skölj rucolan.
- När potatisen är klar så låt den svalna så man kan ta i den. Dela potatisarna i bitar stora att passa i en potatissallad. Storleken är ju en smaksak, men jag vill ha mina så små att man slipper skära dem på tallriken, men ändå är rätt rejäla.
- Varva (ljummen) potatis, tomatsallad, rucola och fetaost i en fin skål. Börja med potatisen. Se till att avsluta med rucola toppad med fetaost, det blir snyggast så.
- Om man vill kan man blanda alltihop, det blir godast så. Men inte snyggast. Vill man att den ska vara snygg att se på innan servering låter man den vara just som den är.
Un unione perfetta!!
GillaGilla
Eh, si! 😀
GillaGilla