… som min mexikanska väninna gör den.
- 1 stor avocado (eller två mindre av den typ man hittar i Sverige)
- 0,5 dl (ca) finhackad mild lök
- 0,5 dl (ca) finskuren tomat
- limesaft
- lite finhackad pepparfrukt (jag tar lite olja smaksatt av pepparfrukt, det går det med)
- 0,5 tsk (ca) salt.
- Mosa avocadon med en gaffel och kläm över lite limesaft så att avocadon inte mörknar. Kanske en matsked, ungefär.
- Blanda i lök, tomat, salt och pepparfrukt.
- Låt stå minst 30 minuter så att smakerna blandas.
Ja, det ska vara lite bett i den!
Ingen olja, ingen gräddfil, ingenting annat.
Den här väninnan kommer från Ciudad Juarez, vilket är den mexikanska halvan av gränsstaden som är mer känd under sitt ”amerikanska” namn El Paso. Gränsen mellan USA och Mexiko delar staden i två halvor. Mer tex-mex än så här kan det alltså inte bli!
En annan mexikansk väninna från centrala Mexico gör sin guacamole exakt likadant. Det är således ett vinnande recept, kan man säga.
This is neat – Mexican flavors in the heart of italy – even avocados. Ethnic cuisine is truly worldwide today.
GillaGilla
But unfortunately the avocados here are of a quite poor quality. It is more of a jackpot if it is good. In Spain, on the other hand… they are perfect! I guess we can’t have everything here. 😀
GillaGilla
We made guac this week. I add lots of garlic and fresh lime to mine. Yours looks fresh with the beautiful tomato and onion. YUM.
GillaGilla
🙂 The funny thing is that my Mexican friends do NOT add garlic! I would have thought so, but no no…
GillaGilla
I grew up in Texas, near Mexico. I think the garlic is ”Tex-Mex.” 🙂
GillaGilla
Then this is Mex-Tex! 😀
GillaGilla
Så där har jag också lärt mig göra! Efter många misslyckade försök har jag dock gett upp att försöka göra guacamole i (norra) Italien, hittar inga fina avokados… Men visst odlar man avokado här? Jag tycker det är så märkligt att det inte finns fina att tillgå.
GillaGilla
Visst är det konstigt!
Jag tror inte de odlar avocado här i Italien. I Spanien, däremot, gör de det!
GillaGilla
Mums! Älskar avokado.
GillaGilla
Jag med! 😀
GillaGilla
Jag provade det har receptet och det blev jattegott!!!
PS: Prova att lagga avocadon med nagra applen for att fa den att mogna.
GillaGilla
Ja det funkar nästan varje gång. Om de inte hinner bli svarta i mitten bara… 😉
GillaGilla